Leden

Lex Veltmaat

Daphne, maar voor ons Lex is opgegroeid in Lemelerveld, een klein dorpje dichtbij Zwolle. Na de Havo was het voor haar eindelijk tijd om het studentenleven te ervaren in het mooie Leeuwarden. Ze volgt nu de opleiding Creative Business op NHL Stenden. Lex is een echt familie mens. Samen met haar tweelingzus heeft ze  rondgereisd door Italië en daarnaast zijn er nog veel meer landen die ze wilt bezoeken. Sporten zit er in haar studententijd even niet in, want ze zit liever met een drankje op het terras. Verder is ze veel in de stad te vinden, waar ze altijd tot in de laatste uurtjes aanwezig is. Om wat bij te verdienen, hangt ze ieder weekend de barvrouw uit. Een leuk weetje over haar, ze kan echt het hele jaar uitkijken naar Carnaval.

Lichting '21

Lisette Drenth

Dit is onze Interim Praeses en Ab-actis Lisette. Ze is opgegroeid in Stadskanaal met haar ouders en broer. Na de havo is zij direct doorgegaan naar Leeuwarden om te beginnen aan de Hotel Management School. Haar zinnen waren eerst gezet op Groningen maar het bruisende studentenleven in Leeuwarden heeft haar onverwacht verrast. In Leeuwarden woont Lisette op ons prachtige dispuutshuis El Castillo aan de Nieuwestad. Binnen ons dispuut bekleedt ze de functie Ab-Actis. Lisette houdt ervan om gezellig drankjes te doen op het terras met vriendinnen en het uitgaan slaat ze ook zeker niet over. Ze staat altijd voor iedereen klaar en je kan alles bij haar kwijt.

Lichting '22


Nina van Maaren

Dit is onze knappe Nina. Ze komt uit Arnhem en woont hier samen met haar ouders en broer. Sinds vorig jaar heeft ze Arnhem ingeruild voor het mooie Leeuwarden. Nina houd erg van reizen. Nadat ze haar Havo heeft afgerond heeft ze een tussenjaar genomen. In dit jaar is ze voor 4 maanden naar Bonaire geweest en één maand naar Frankrijk om te helpen met het organiseren van bruiloften. Inmiddels is ze begonnen aan de Hotel Management School en gaat ze naar haar tweede jaar. Binnen Brût bekleedt Nina de functie Vice-Praeses en is ze ook nog eens actief binnen bureau H.E.L.D. Ze is altijd enthousiast en staat graag tot in de late uurtjes in de stad.

Lichting '22


Lotte Dirkx

Dit is onze lieve spontane Lotte, ze is 19 jaar oud en komt uit het mooie gooi. Hier is ze opgegroeid met haar ouders. Sinds vorig jaar heeft Lotte het gooi ingeruild voor het hoge Noorden. Ze komt uit een horeca gezin en dat is dan ook helemaal haar ding. Naast horeca houdt Lotte er ook van om gezellig terrasjes te pakken, drankjes te doen en uit te gaan tot de late uurtjes. Lotte is goed in cijfertjes en daarom bekleedt zij de functie Quaestrix binnen Brût. Ze houdt niet van stil zitten en pakt dan ook altijd door. Ze is ook actief binnen de PLOEG. In het weekend werkt ze in een restaurant in Blaricum, en houdt ze ervan om gezellig met haar ouders en vriendinnen te zijn. Ze is altijd in voor nieuwe avonturen en je kan goed met haar lachen.

Lichting '22

Mabel Fogarin

Dit is onze lieve Mabel. Ze komt uit het Twentse dorpje Borne en is hier opgegroeid met haar ouders en broertje. Voor dat Mabel naar Leeuwarden vertrok voor de studie Hotel Management heeft ze de opleiding Manager Ondernemer Horeca afgerond. Tijdens deze opleiding heeft ze stage gelopen in Noordwijk en dit is dan ook haar favoriete plek in Nederland. Haar hockeystick heeft ze inmiddels ingeruild voor biertjes en gezelligheid op de kroeg. Ook is ze de bewoonster van de prachtige torenkamer van El Castillo. Ze droomt ervan om een grote reis te maken over de wereld. Deze lieve meid staat altijd voor iedereen klaar, of dat nou met een goed gesprek of een biertje is.

Lichting '22

Mathilde Wiersma

Dit is onze lieve Mathilde. Ze is 20 jaar oud en komt uit het dorpje Schaarsbergen in Arnhem. Mathilde houdt erg van reizen en heeft daarom in haar tussenjaar Nederland ingeruild voor een high school jaar in Amerika. Ze houdt erg van hockey en kan daarom op het veld wel wat balletjes slaan. Mathilde is de nieuwste bewoner van El Castillo en daarbij dus HJ. Zo fanatiek als ze is op het veld, zo fanatiek is ze ook in de derde helft. Spontaniteit, chaos en gezelligheid achtervolgt deze meid. Ze is een doorzetter en als ze een doel heeft wil ze er volop voor gaan. Je zal Mathilde niet snel zien stilzitten, want ze is altijd wel ergens mee bezig. Mathilde is altijd erg enthousiast en energiek om alles uit de avond te halen.

Lichting '22


Fae van der Meijde

Dit is onze sociale en enthousiaste Fae. Ze is 18 jaar oud en komt uit Enschede. Hier is ze ook opgegroeid met haar ouders en broer. Toen ze begon aan de Hotel Management school is ze in het mooie Leeuwarden gaan wonen. Fae houdt ontzettend veel van gezellige avondjes uit of een lekker wijntje doen op het terras. Als de avondjes uit iets te gezellig worden, is ze niet meer van de microfoon weg te slaan om Louise van Gers Pardoel mee te zingen! Verder is ze is erg sportief en is altijd in om een balletje te slaan. Fae heeft altijd wat te vertellen en is maar al te graag met gezellige mensen om zich heen.

Lichting '23

Mick Wijnterp 

Dit is onze altijd enthousiaste Nina, maar voor ons Mick. Ze is opgegroeid in het mooie Apeldoorn en woont nu sinds een tijdje in Leeuwarden, (samen met onze Jikke).  Ze heeft een zus van 20 en 3 hele lieve hondjes. Mick heeft altijd geschaatst en gehockeyd. Schaatsen daar is ze mee gestopt, maar een balletje slaan doet ze nog steeds bij Ares dames 1. Naast het sporten kan je haar altijd bellen om een drankje te doen, waar natuurlijk wel wat nacho’s bij horen, haar favo snack! Ze is vaak in de stad te vinden, waarbij ze meestal eindigt in de FEBO voor een kipburger. Nog een leuk weetje, ze is de jongste van Brût met 18 jaar oud.

Lichting '23


Noor Botman

Dit is onze vrolijke Noor. Ze komt uit Amsterdam en toen ze 6 jaar was is ze naar Frankrijk verhuisd. Na 3 jaar daar gewoond te hebben is ze verhuisd naar Laren. Daar heeft ze haar VWO afgerond en is toen begonnen aan de Hotel Management School in Leeuwarden. Noor houdt van haar familie en vrienden en slaat gezelligheid nooit af. Ze geniet van het studentenleven en een drankje en een dansje in de stad zegt ze geen nee tegen. Noor is erg vaak achter de bar te vinden op de kroeg, ze zit namelijk bij de PLOEG. Daarnaast vindt Noor het heerlijk om in de keuken bezig te zijn en andere om zich heen te verwennen. Ze staat altijd voor de ander klaar en zorgt voor een gezellige sfeer waar veel gelachen wordt.

Lichting '23

Fleur van Hooijdonk 

Dit is onze knappe Fleur, ze is opgegroeid in het dorp Bennekom een dorpje dicht bij Ede. Op haar 10e is ze verhuisd naar Sneek. Hier heeft ze eerst VMBO-TL afgerond en is vervolgens van start gegaan met de mbo-opleiding International Hospitality Studies. Dit is de middelbare hotelschool, de hotellerie beviel Fleur goed. Ze volgt nu de opleiding Hotel Management School op NHL Stenden. Fleur houdt van gezelligheid met haar vriendinnen en haar familie, in het weekend gaat ze graag naar huis om haar vriendinnen van thuisthuis op te zoeken. Door de weeks is ze altijd in voor een feestje, drankje en gezelligheid in Leeuwarden. Fleur is een zorgzame, vrolijke meid die altijd voor je klaar staat. Nog een leuk feitje, ze woont samen met onze lieve Noor.

Lichting '23


Ellemijn van Veen

Dit is onze lieve Ellemijn. Ze is negentien jaar oud en komt uit Rotterdam, ze woont daar samen met haar ouders, twee zussen en een hondje Jimmy. Ze is na de Havo naar Leeuwarden verhuisd en studeert nu aan de Hotel Management School. Werken doet ze momenteel nog in Rotterdam als restaurant medewerker bij Van der Valk. Ze heeft elf jaar op hockey gezeten en hoopt dat ook snel weer op te pakken hier in Leeuwarden! Ze houdt er heel erg van om samen met vriendinnen een drankje te doen en natuurlijk naar de kroeg te gaan. Later hoopt ze als stewardess de hele wereld rond te reizen. Een leuk weetje, ze woont samen met onze Lieve in een erg leuk studentenhuis!

Lichting '23

Jikke Budding 

Dit is onze gekke Jikke, ze is 18 jaar oud en komt uit Apeldoorn. Ze heeft in 2023 haar Havodiploma gehaald en nu studeert ze Communicatie aan NHL Stenden, waar ze helemaal op haar plek zit! Sportief is ze helaas niet, ze heeft namelijk in haar leven op geen enkele sport gezeten. Ze vindt het leuk om te koken en naar festivals te gaan, tegenwoordig een dure hobby maar goed. Ze zit bij de Pers Commissie en leert hier ook erg veel van, het creatief bezig zijn spreekt haar erg aan. In Apeldoorn werkt ze nog bij een gezellig familierestaurant, want helaas gaat het geld er sneller uit dan in! Met Jikke kan je altijd een gekke leuke avond beleven, ze is altijd in voor een drankje en staat het liefst tot in de late uurtjes in de stad.

Lichting '23


Manou den Hollander

Dit is onze lieve Manou, ze komt uit Driebergen in de buurt van Utrecht waar ze samen met haar ouders, twee zusjes en zus woont. Inmiddels is ze verhuist naar Leeuwarden waar ze Hotelmanagement studeert op NHL Stenden. Hiervoor heeft ze haar HAVO afgerond waarna ze vervolgens een tussenjaar heeft genomen. Daarin heeft ze een half jaar in Miami gewoond en een Hotel en Toerisme cursus gevolgd en waarbij ze ook nog eens haar Cambridge heeft gehaald. In haar vrije tijd zit ze het liefst op het terras met een wijntje bij te kletsen of staat ze lekker te dansen in de kroeg. Daarnaast heeft ze vanaf jongs af aan gehockeyd wat ze nog steeds heel erg graag doet!

Lichting '23

Ilse Kroon 

Dit is onze spontane Ilse. Ilse houdt van gezelligheid en om mensen om zich heen te hebben. Ze is opgegroeid in Bilthoven en doet nu de Hotel Management School. Ze woont samen met 9 andere studenten in een superleuk studentenhuis in hartje Leeuwarden, met onder andere ook onze Fae. Ook werkt ze al een tijdje in de horeca en is een harde werker. Naast werken en studeren is er zeker nog heel veel ruimte voor feestjes. Ilse heeft altijd gehockeyd en mist dit enorm, dus hoopt ze om met Brût een eigen team te starten. En oh ja… Ilse is onze kampioen riet atten. Dit kan ze namelijk als de beste en de snelste.

Lichting '23


Aniek Heijmer

Dit is lieve Aniek, ze komt uit Glanerbrug, een dorp in Enschede waar ze samen met haar ouders en zusje woont. Ze heeft altijd gehandbald, maar helaas past dat nu niet helemaal meer in haar studentenleventje. Na haar VWO te hebben afgerond, heeft ze Enschede ingeruild voor het mooie Leeuwarden. Hier doet ze de studie Hotel Management en geniet enorm van haar studentenleven. Aniek houdt ervan om mensen om haar heen te hebben en is altijd in voor terrassen, uitgaan of een gezellige meidenavond. Wanneer je opzoek bent naar Aniek kan je haar makkelijk vinden door haar geweldige Twentse accent , die hoor je namelijk al van meters afstand. Verder staat ze altijd voor de mensen om haar heen klaar, en heeft ze altijd een luisterend oor.

Lichting '23

Lieve Brouwer 

Dit is onze spontane Lieve. Ze is grotendeels opgegroeid in Noordwijk en is later verhuisd naar Aalsmeer, nu woont ze sinds een tijdje in het prachtige Leeuwarden. Ze studeert Hotel Management aan NHL Stenden en heeft het daar erg naar haar zin! 

Ze heeft sinds jongs af aan gehockeyd, eerst bij de Noordwijkse Hockeyclub en later bij Hockeyclub Qui Vive in Uithoorn. In 2022 heeft ze haar havo afgerond en daarna heeft ze een tussenjaar gehad waarin ze veel op vakantie is geweest! Ze heeft een jonger broertje van 16 jaar en een oudere zus van 21 jaar. Ze is vaak in de stad te vinden en maakt het meestal erg bont, een leuk feitje daarover is dat er op zo’n avond vaak een doos Flügel door Lieve wordt gehaald (dan weet je dat Lieve echt in is voor een bonte avond!).Lichting '23