Over ons


In 2016 besloten twee damesjaarclubs zich samen te voegen en een Gilde op te richten. Aspirant Gilde Brût was een feit. Na de profileringsperiode en een bruisend profileringsfeest stond Bruisend Gilde Brût als een huis, met als oprichtingsdatum 6 juni 2017. Inmiddels bestaan we 5 jaar en zijn we uitgebreid tot Dispuut met vele meiden.

Leden van Brût, te herkennen aan de zwarte truien met een gouden lotus, zijn vaak op de kroeg te vinden om de nodige gele rakkers te nuttigen. Daarnaast wordt er graag geborreld onder het genot van een glas champagne en lekkere borrelhapjes. Jaarlijks wordt op 6 juni onze verjaardag, oftewel DIES, gevierd. Verder staan wij bekend om het Bruisbal wat we elk jaar in een ander thema organiseren. Ook vieren wij jaarlijks de Bruisende Nieuwjaarsborrel om op een nieuw Bruisend jaar te proosten.

Evenementen

Bruisbal

Sinds dit jaar hebben wij een nieuw evenement opgezet genaamd "Bruisbal". Dit organiseren we elk jaar in een ander thema bij onze sponsor de Kantelaar. De eerste editie was het Gemaskerd Bruisbal wat een erg groot succes was.

De Bruisende Nieuwjaarsborrel

Jaarlijks vieren wij ook de Bruisende Nieuwjaarsborrel om op een nieuw Bruisend jaar te proosten. Er wordt op dit evenement natuurlijk veel champagne geschonken, want door Brût bruist champagne!